KBB hastanesinde çeşitli tetkiklerden faydalanarak hastalara hızlı bir şekilde tanı koymak mümkün olmaktadır. Hastalara tanı konduktan sonra kbb hastanesi hekimleri hastalar için kişisel tedavi planı hazırlarlar. Hastaların tedavi planından başarılı sonuç alabilmesi için mutlaka hekimler tarafından hazırlanan planlara uymaları gerekir. Hastalara tanı konulması adına gerekli olan bütün donanımlar hastanede bulunmaktadır. Yalnızca klasik muayene gereçleri değil, aynı zamanda endoskopik muayenelerin de yapılmaını sağlayan çeşitli sistemler bulunmaktadır. Bu sistemler sayesinde hastalar konforlarından en ufak bir ödün vermeden hastalıklarını tespit ettirebilmektedirler. Merkezde bulunan cerrahi setler, ihtiyaçlara yanıt verir. Bu setler arasında orta kulak cerrahisi donanımları, mastoid cerrahisi aletleri ve sinüs cerrahisi aletleri yer alır. Uzman hekim kadrosu KBB hastanesinde her türlü ameliyatın gerçekleştirilmesi için hizmet verir.
Kbb Hastanesinde Tedavi Edilen Maksillofasial Hastalıkları Hangileridir?
KBB hastanesinde tedavisi mümkün olan maksillofasial hastalıkları şu şekilde sıralanabilir:
- Çene ve yüz kemikleri hastalıkları,
- Alt ve üst çene kırıklarının tedavisi,
- Burun estetiği,
- Kepçe kulak estetiği yapılabilir.
İnsanlar estetik alanında en çok burun estetiği için kbb hastanesine başvurmaktadır. Hastalarda doğumsal ya da edinimsel olarak burun problemleri ortaya çıkabiliyor. Bu problemler temelde estetik ve işlevsel olarak iki farklı başlık altında toplanabiliyor. Estetik problemler başında burun büyüklüğü, burun ucu düşüklüğü, burun eğriliği gibi problemler bulunurken işlevsel problemlerin başında nefes almakta zorluk bulunuyor. Burun eti büyümesi ve burun eğriliği nedenlerinden dolayı hastalar nefes alamıyor bu durum da onların hayat kalitesinin düşmesine yol açıyor.
Burundan nefes alamayan hastalar ağızdan solunum yapmaya bağlı görülen hastalıklara açık hale geliyorlar. Ağız kuruluğu, akciğer problemleri başta olmak üzere ağız solunumuna bağlı hastalıklar kendini yineleyerek tekrar ediyor. Ağızdan nefes almak yerine burun tedavisi yapıldığı zaman diğer hastalık riskleri kendiliğinden ortadan kalkmış oluyor.
Kbb Hastanesinde Tedavi Edilen Baş ve Boyun Hastalıkları Hangileridir?
KBB hastanesinde tedavisi mümkün olan baş ve boyun hastalıkları şu şekilde sıralanabilir:
- Tiroid bezi cerrahisi
- Kist ve sinüs hastalıkları,
- Tümörel şişlikler,
- Tükürük bezlerinin iltihabı,
- Dil ve çene hastalıkları meydana gelebilir.
Tükürük bezlerini minör ve majör olarak ikiye ayırabilirsiniz. Bu bezlerden ağız içine günde ortalama 1,5 litre sıvı salgılanmaktadır. Tümöral olmayan hastalıklara iyi huylu tükürük bezi hastalıkları denmektedir. Bu tür hastalıklarda kitle oluşumu olmaz. Viral tükürük bezi hastalıkları başında kabakulak gelir. 4 ile 6 yaş arasında sık rastlanılan bu hastalık ile birlikte ağrı, kulağın az işitmesi, ateş ve yorgunluk gibi belirtiler görülmektedir. İleri durumlarda kişi ağzını açmakta zorlandığı için yemek yiyemez duruma gelebilir.
Kabakulak için çoğu zaman özel bir tedavi planı hazırlanması gerekmez. Hastanın yatak istiharati yapması önemlidir. Bu sırada sağlıklı beslenilmeli ve bol miktarda sıvı tüketilmelidir. Eğer ateş şikayeti varsa, ateşin düşürülmesi için ateş düşürücü ilaçlar kullanılabilir. Ağrının yoğun hissedildiği durumlarda ağrı kesici ilaçlardan da faydalanılır. Nadiren kabakulak nedeni ile hastalarda farlı komplikasyonlar gelişebilir. Bu durumda doğrudan etkilenen organa operasyon yapılması gerekebilir.
Kbb Hastanesinde Tedavi Edilen Larengoloji Hastalıkları Hangileridir?
KBB hastanesinde tedavisi mümkün olan larengoloji hastalıkları şu şekilde sıralanabilir:
- Ses telinde nodüller,
- Gırtlak kanseri,
- Ses teli ve civarı ile ilgili hastalıklar,
- Konuşma bozuklukları için KBB uzmanına başvurmak gerekir.
Gırtlak kanserinin nedenleri arasında sigara ve tütün kullanımı ilk sırada gelmektedir. Bu nedenle özellikle uzun süre sigara içen kişiler gırtlak kanseri vakalarında risk altındadır. Gırtlak kanseri olan kişi genellikle boğaz ağrısı, yutkunma şikayeti ve boğazda ele gelen yumru gibi şikayetler ile hastaneye başvurmaktadır. Her ne kadar bu belirtiler her zaman gırtlak kanserine işaret etmiyor olsa da, bu belirtilerin dikkate alınması son derece önemlidir. Erken teşhisin özellikle kanser vakalarında hayati önem taşıdığını unutmamak ve buna göre davranmak gerekir.
Gırtlak kanserinin meydana gelmesinde etkili olan diğer faktörler de bulunmaktadır. Kırmızı eti fazla tüketen, beslenme düzeninin büyük kısmı işlenmiş gıdalardan oluşan kişilerin risk altında olduğu bilinmektedir. A ve E vitamininden eksik beslenmek de gırtlak kanserine yol açabilir. Bu nedenle kanserden korunmak adına dengeli, düzenli ve sağlıklı beslenmek gerekir. Eğer ailenizde daha önceden kanser olan bir kişi varsa, kanser olma riskiniz 2 kat daha fazladır. Erkeklerin kadınlara göre 4 kat daha yüksek oranda gırtlak kanseri oldukları da bilinmektedir. Kanserin oluşmasında en çok beslenme tarzı, yaş, cinsiyet ve genetik faktörler rol oynamaktadır.
Kbb Hastanesinde Tedavi Edilen Orofarenks ve Stomatoloji Hastalıkları Hangileridir?
KBB hastanesinde tedavisi mümkün olan orofarenks ve stomatoloji hastalıkları şu şekilde sıralanabilir:
- Kistik ve tümöral hastalıklar,
- Horlama,
- Ağız içi iltihaplanması,
- Bademcik iltihaplanması,
- Geniz eti büyümesi,
- Geniz eti iltihaplanması şikayetlerinde KBB uzmanına başvurarak tedavi olabilirsiniz.
Ağız içi iltihapları genellikle ciddi değildir. Çoğu zaman herhangi bir tedaviye gerek kalmadan bu yaralar kendiliğinden geçer. Ne var ki bu durum kişinin günlük yaşam kalitesini düşürür. Kişi yemek yemekte, su içmekte ve hatta konuşmakta bile zorlanabilir. Hastalığın tedavi edilmesi gerektiği durumlarda doğal yöntemlerden de faydalanılır. Ana tedavi olarak doğal yöntemler düşünülmemeli, yalnızca bu yöntemleri destek olarak görmeliyiz. Hastalığın durumuna göre bazen anti biyotik ilaçlar kullanmak gerekebiliyor. Hekim yapacağı muayeneden sonra anti biyotiğe gerek olup olmadığını tespit edebiliyor.
Ağız yaralarınız sürekli tekrar ediyorsa, tedavi olmanıza rağmen geçmek bilmiyorsa, bu hastalığın altında farklı bir hastalık yatıyor olma ihtimal yüksektir. KBB uzmanına vakit kayıp etmeden muayene olmayı ihmal etmeyin.
Tonsilit olarak bilinen bademcik iltihabı en sık karşılaşılan sağlık problemleri arasında yer alır. Bu hastalığa genelde virüsler neden olmakla birlikte bakterilerinde bademcik iltihabına yol açtığı tespit edilmiştir. Bademcik iltihabı olan hastada şişlik, boğaz ağrısı ve yutkunmada zorluk gibi şikayetler olabilir. Hekimin tedavi için vereceği ilaçlar bu şikayetlerin azalmasını sağlayacaktır.
Kbb Hastanesinde Tedavi Edilen Burun Hastalıkları Hangileridir?
KBB hastanesinde tedavisi mümkün olan burun hastalıkları şu şekilde sıralanabilir:
- Burun kemiği eğrilikleri,
- Alerjik burun nezleleri,
- Konka problemleri,
- Akut ve kronik sinüzitlerin tedavisi,
- Burun içi kanserleri KBB’nin alanlarından bir tanesidir.
Genellikle burun eğriliği ve burun eti problemleri nedeni ile KBB uzmanlarına başvurulmaktadır. Burun eğriliği problemi olan kişiler belli derecelerde nefes alamazlar. Hastanın ne derece nefes alabileceği eğriliğin açısına bağlıdır. Eğrilik ne kadar çok olursa, hasta nefes almakta o ölçüde zorlanacaktır. Eğrilik için büyük çoğunlukla cerrahi müdahale yapılması gerekir. Ameliyattan sonra hasta rahat nefes almaya başlayabilir. Bu ameliyatlar basit olduğundan hastanede yatmanıza gerek kalmadan günlük hayatınıza devam edebilirsiniz. Burun eti büyümesi tedavisi için ise cerrahi müdahale olmadan ilaçlar ile sorun çözülebilmektedir. Hasta, benzer şekilde nefes almakta zorlanır ve burundan konuşma ortaya çıkabilir.
Alerjik nezleler özellikle yaz mevsimlerinde polen artışına bağlı olarak kbb hastanesini doldurmaktadır. Alerjik nezle ile beraber göz sulanması, hapşırma nöbetleri, nefes almada güçlük gibi şikayetler görülebilir.