Burun estetiği ücretleri farklı etmenlere göre değişiklik gösterecektir. Estetiği yapacak olan hekimin bilgi ve tecrübesi, estetiğin karmaşıklığı, hastanın durumu ve istekleri gibi etmenler burun estetiği fiyatlarının değişmesine yol açar. Burun estetiği yaptıracağınız yerin yalnızca uygun fiyatlı olmasına önem vermeniz yanlış bir karar almanıza yol açabilir. Fiyat dışında estetik yapılacak ortam, hekimin bilgi ve tecrübesi, geçmiş işler vb. gibi noktalara dikkat etmek önemlidir. Burun estetiği sayesinde hem de burundaki işlevsel bozukluklar hem de görsel bozukluklar giderilebilir. Nefes almada zorluk, burnun yamuk olması gibi nedenlerden hem kadınlar hem de erkekler burun estetiğine yönelmektedir. Başarılı bir burun estetiği sonrasında kişiler arzu ettikleri burun görünümüne kavuşabilirler.
Burun Estetiği Nasıl Yapılır?
Burun estetiği yapılırken hekim kıkırdak dokunun, burun kemiğinin, deri tabakasının ya da üçünün birden değiştirilmesini isteyebilir. Burun estetiği planı yapılırken mutlaka hastanın cildi, yüzü, bireyin isteklerini dikkate almak gerekir. Hekim burun estetiği fiyatlarını da dikkat etmesi gereken bu etmenlere bakarak belirleyecektir. Bütün ameliyatlar için risk olduğu unutulmamalıdır. Burun ameliyatının da çeşitli riskleri vardır ve ameliyat olmak isteyen kişiler bu riskler hakkında bilgilendirilmelidir. En çok karşılaşılan riskler arasında kanama, ağrı ve renk değişimi yer alır. Bu gibi durumlarda hastanın ek cerrahi müdahale alması gerekebilir. Hekim riskleri de değerlendirmeye alarak, hasta ile iletişim kurmak adına görüşme düzenler.
Burun Estetiği Öncesinde Ne Yapmak Gerekir?
Burun estetiği öncesi hekimin hasta ile görüşmesi ile başlar. Bu görüşme sırasında bireyin bütün tıbbi geçmişi ortaya çıkarılır. Hastanın operasyon sonrasında ne beklediğini bilmesi gerekir. Hekim de hastayı beklentilerinin karşılık bulup bulamayacağı konusunda dürüst bir şekilde bilgilendirir. Eğer hasta geçmişte ilaç kullandıysa, özel durumları varsa ya da kanama durumu söz konusuysa bütün bunlar hakkında hekimine bilgi vermelidir. Hekim hastanın öyküsünü dinlemenin yanı sıra bazı testler ister. Kan ve lab testlerinin yanı sıra aynı zamanda fiziksel muayene yapılması gerekir. Fiziksel muayene sırasında hasta yüzü, cildi vb. özellikleri incelenir. Operasyondan önce hekim hastanın burun fotoğrafını çekerek ameliyat öncesi sonrası karşılaştırması yapabilir. Çekilen burun fotoğrafı üzerinde bilgisayarda oynanarak operasyon sonrasında nasıl bir burun elde edileceği aşağı yukarı tespit edilebilir.
Burun Estetiği Sonrasında Olası Riskler Nelerdir?
Burun estetiği riskleri başında ilk bir iki gün içinde hafıza kaybı, karar vermede güçlük, baş dönmesi yer alır. Bu nedenle hastanın ameliyat sonrasında ona yardım edebilecek bir yakının bulunması önerilmektedir. Özellikle ameliyatın ayakta gerçekleşmesi halinde bu kişilerin desteğine ihtiyaç duyulacaktır. Yardımcı olacak yakının ameliyat sonrasında bir iki gün hasta ile birlikte kalması istenir. Olası riskler konusunda hekim hastayı bilgilendirecektir. Bu risklerin hasta tarafından iyice değerlendirilmesi gerekir. Aksi halde operasyon sonrasında pişmanlık ve hayal kırıklıkları yaşanabilir. Burun estetiği operasyonu sonrasında belli başlı noktalara dikkat etmek, ameliyat sonrasında oluşabilecek riskleri en aza indirecektir.
Burun Estetiği Sonrasında Olası Riskleri Nasıl En Aza İndirebilirim?
Burun estetiği risklerini en aza indirmek için ameliyat öncesinde ilaç kullanımından kaçınmak gerekir. İlaç kullanmak kanama riskinin artmasına yol açar. Yalnızca hekimin söylediği ilaçlar varsa bunların kullanılması gerekir. Hastaların doğal ilaç, takviye ve bitkisel ilaç adı altında satılan maddelerden de uzak durması gerekir. Eğer hasta sigara içiyorsa ameliyattan en az 1 hafta öncesinde sigara içmemelidir. İyileşme sürecinde de sigara içilmemesi gerekir. Sigara içmek iyileşme sürecinin uzamasına neden olur. Ayrıca sigara içmekten kaynaklı yeni riskler ortaya çıkar. Sigara içen kişilerin ameliyat sonrasında risk kapma olasılığının çok daha yüksek olduğunu ortaya koymuştur.
Burun Estetiği Sırasında Anestezi Uygulanır mı?
Burun estetiği anestezi ile yapılır. Hastanın durumuna göre sedasyonlu lokal anestezi ya da genel anestezi yapılabilir. Ne tür bir anestezi uygulanacağına hekim karar verecektir. Her operasyon hastanın durumu ve beklentilerine göre farklı olabilir. Ne tür anestezi yapılması gerektiğine hekim önceden karar vererek uygular. Sedasyonlu lokal anestezi genelde ayakta tedavi süreci için tercih edilir. Etkisi bir bölge ile sınırlandırılmıştır. Bu anestezi uygulanırken ağrı kesici ilaç enjekte edilir. Anestezi hastanın tamamen uyumasına neden olmaz ancak kişi kendini uykulu hisseder. Genel anestezi uygulanacaksa ilaç, solunum yolu ile alınmaktadır. Bu anestezinin özelliği bütün vücudun etkilenmesidir. Ameliyat sırasında hastanın bilinci tamamen kapalı olur. Genel anestezi yapılması için solunum tüpüne ihtiyaç vardır.
Burun Estetiği Sonrası Nasıl Geçer?
Burun estetiği sonrası ortalama bir hafta kadar hastanın iç pansumanları kalır. Destek ve koruma amaçlı hekim buruna atel bant kullanılmasını isteyebilir. Bant yaklaşık 1 hafta boyunca kullanılmalıdır. Hastanın şişme şikayetinin azaltılması için başın göğüsten daha yukarıda tutulması yeterli olur. Bunun için gece uyurken 2 ya da 4 yastıkla uyunması yardımcı olacaktır. Hasta dinlenirken de bu pozisyonda olmalıdır. Kanama ve şişlik şikayetleri bu şekilde aza iner. Pansuman çıkarıldıktan sonra burunda görülen kanamanın artması normal kabul edilir. Kanda mukus görülebilir. Drenajın emilmesi açısında burunda küçük gazlı bez bulundurulabilir ancak bu bezin kesinlikle sıkı olmaması gerekir. Kanama ve şişme gibi olası yan etkilerin azalması için hekimin önerdiği önerilere harfiyen uymak gerekir. Hekim uyulması gereken kuralları hastaya operasyondan sonra verecektir.
Burun Estetiği Sonrası Ne Yapmak Gerekir?
Burun estetiği sonrası hastanın ağır spor, koşu ve buna benzer yorucu faaliyetlerden uzak durması gerekir. Duş alırken su yukarıdan gelmemelidir. Ayrıca burun zorlanmamalıdır. Burna baskı uygulayacak her türlü durumdan kaçınmak gerekir. Kabız olmak bile burnun zorlanmasına yol açabilir. Bu nedenle beslenme düzeninde değişimlerin yapılması gerekebilir. Kabız olmanın önlenmesi için lifli gıdalara yönelmek akıllıca bir çözüm olacaktır. Ayrıca hasta aşırı yüz hareketlerinden kaçınmalıdır. Çok gülmek ve fazla mimik yapmak burnun zorlanmasına yol açar. Üst dudağın fazla hareket ettirilmesi burunu doğrudan etkiler. Bunun için diş fırçalama sırasında yavaş ve narin olmak gerekir. Ameliyattan sonra kesinlikle güneş koruyucu krem olmadan güneşe çıkılmamalıdır. Burun üzerinde kalıcı renk değişimleri söz konusu olabilir. Beslenme düzeninizde fazla sodyuma yer vermeyin. Tuzdan mümkün olduğu kadar uzak durun. Aksi halde şişlik probleminiz daha uzun sürecektir. Ameliyat sonrasında riskleri en aza indirilmesi için iş ya da okuldan bir hafta kadar izin almanız en doğrusu olacaktır.
Burun Estetiğini Kimler Yapabilir?
Burun estetiği yapabilecek kişiler estetik ve plastik cerrahi uzmanlarıdır. Bunun dışındaki kişilerden burun estetiği fiyatları almayınız. Eğer burun nefes fonksiyonunda problem varsa bu şikayet düzeltilmek isteniyorsa ameliyat kulak burun boğaz uzmanları tarafından da yapılabilir. Ameliyatı yapacak olan kişinin alanında uzman ve bilgili olması gerekir. Sizi anlayan ve sizinle iletişimi iyi olan bir kişi ile çalışmanız ameliyattan alınacak olan başarı yüzdesini yükseltecektir. Geçmiş referansları, hastaya ve işe tutumu, fiyat bilgisi, sizin istekleriniz, aradaki iletişim gibi pek çok kriteri göz önünde bulundurarak kararınızı vermenizde fayda vardır.