Vertigo tetikleyebilecek besinler arasında şekerli besinler, çok tuzlu besinler, fast food gibi çok yağlı yiyecekler yer alır. Hastalığın önlenmesi ve tedavi edilmesi için beslenme düzeninin büyük önem taşıdığı bilinmektedir. Besinlerin gücü hastalığın belirtilerinin azalmasını ve hatta tamamen ortadan kalkmasını sağlayabilir. Beslenme düzenin sağlıklı ve yeterli olması vertigo da dahil diğer hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Düzenli ve dengeli beslenen kişilerin bağışıklık sistemi güçlü olur. Vertigo sadece beslenmeden kaynaklı ortaya çıkmasa da, beslenme ortaya çıkmasında büyük etmen olabilir. Vertigo hastalarının mutlaka günlük yaşam tarzlarında değişiklik yapması gerekir. Cerrahi müdahalede bulunulması halinde bile hekimler hastalara beslenme listesi, gerekirse diyetisten desteği sunmaktadır.

Vertigo Hastalarının Tüketmemeleri Gereken Yiyecekler Nelerdir?

Vertigo hastalarının tüketmemeleri gereken yiyecekler arasında şunlar yer alır:

Çok yağlı yemekler yerine fırında pişen yemekler tercih edilebilir. Dondurulmuş gıdalar yerine mevsiminde besinler tüketilmelidir. Dışardan hazır besinler tüketmek yerine ev yemekleri tercih edilmelidir. Mümkün olduğu kadar tuzsuz beslenilmelidir. Tuzlu beslenmek bir alışkanlıktır. Bu alışkanlığınızı sıfır tuzlu beslenmekle değiştirebilirsiniz. Kafein içeren içecekler yerine bitki çaylarını tercih edebilirsiniz.

Vertigo Hastalarının Tüketmeleri Gereken Yiyecekler Nelerdir?

Vertigo hastalarının tüketmeleri gereken yiyecekler arasında şunlar yer alır:

Sağlıklı ve düzenli beslenme konusunda problem yaşayan biriyseniz konunun uzmanından destek alabilirsiniz. Diyetisyen hekimler size bu konuda planlama yaparak yardımcı olurlar

Vertigo Hastalarının Nelere Dikkat Etmesi Gerekir?

Vertigo hastalarının dikkat etmesi gereken noktalar bu kişilerin hayatlarını kolaylaştırır. Kişilerin dikkat etmesi gereken önemli şeyler şu şekilde sıralanabilir:

 

Vertigo Hastaları Nasıl Sağlıklı bir Yaşam Düzeni Oluşturabilir?

Vertigo hastalarının sağlıklı yaşam düzeni oluşturması için her şeyden önce ne yapması gerektiğini bilmesi gerekir. Hayatının her alanında değişim yapmaya hazır olması gerekir. Bunun içinde uykudan beslenmeye kadar her şey dahildir. Sağlıklı yaşama sahip olmanın en büyük avantajı kişilerin genel sağlıklarını da olumlu anlamda geliştirmeleri olacaktır. Düzen oluşturmak kolay değildir. Düzen alışkanlıklardan gelir ve alışkanlıklar bir günde olmaz. Bu nedenle kendinizi sürekli motive etmeniz gerekir. Sağlıklı bir yaşama geçiş yaparken şu maddeler sizi motive hissetmenizi sağlayabilir:

Vertigo Ataklarını Tetikleyen Şeyler Nelerdir?

Vertigo ataklarını tetikleyen durumlar aşağıdaki gibi sıralanabilir:

Vertigo Tanısı Nasıl Konulur?

Vertigo tanısının konması için kişinin öncelikle hekime  gitmesi gerekir. Hekim hastaya öncelikle şikayetlerinin ne olduğunu sorar. Hastayı dinleyen hekim bu sırada çıkarımlarda bulunur. Hekim hastaya soru sorabilir. Sorulara dürüst ve içtenlikle yanıt vermek önemlidir. Hasta için daha sonra muayene süreci başlar. Basit muayene teknikleriyle birlikte  hastalığın tanısının konması için profesyonel testler uygulanır. Bu testler tam olarak vertigo altında yatan nedenin  bulunması açısından önem taşır. Hekim hemen buna göre tedaviye başlayabilir. Tedavinin erken olması kişinin korkularından arınması adına önemlidir.

3 Responses

  1. Allah razı olsun. Vertigo olabilir diyor Ay da bir olur. acile gidişlerim. Kbb ye gittim , poliklinik te anlayamam. Dedi. Hastanelerdeki Vertigo testi yapılması gerektiğini söyledi. Ancak bir uygun Araştırma veya üniversite hastanelerinde n randevu almak mümkün değildir. Çok teşekkür ederim

  2. Bende denge kaybıvar Vbeyin vertigo yok Dr notropil verdi. Beyinde de b.damarlarında iyi. Kafamın içinde agırl8k var sanki. Ne yapıcam bilmiyorum. Aşıdan sonra mı oldu acaba…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir